De vliegreis - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van Marco Neeft - WaarBenJij.nu De vliegreis - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van Marco Neeft - WaarBenJij.nu

De vliegreis

Blijf op de hoogte en volg Marco

17 Maart 2007 | Zuid-Afrika, Pretoria

13 maart 2007
We zijn goed aangekomen hoor. Maar het vliegen met British Airways is geen aanrader. Er zijn allemaal nieuwe regels ingevoerd voor het vliegen op/over Londen. Zo gauw je wil inchecken komt er al een veiligheidsmannetje op je af, met een plastic zakje voor je toiletspulletjes. Je krijgt per persoon 1 plastic zakje en daar passen ongeveer 5 toiletartikeltjes in. De flesjes mogen niet groter dan 100 ml zijn. Gelukkig hadden we bijna allemaal mini’s bij ons. Dus dat allemaal gereorganiseerd. Willen we verder lopen, komt er een ander veiligheidsvrouwtje op ons af met de mededeling dat we maar 1 stuks handbagage per persoon mee mogen. Normaal mag je een lab-top als extra handbagage meenemen. Aangezien wij 1 tas voor de labtop hadden en 1 tas voor de digitale spiegelreflexcamera met alle lenzen en randtoebehoren, moesten we de rugtas die voor handbagage was bedoeld, gaan inchecken. In de handbagage hadden we natuurlijk alle zware boeken gestopt. Nou, alles weer reorganiseren. Wat boeken in de labtoptas, want anders zouden we over onze kilo’s heen komen. Staan we eindelijk aan de balie om in te checken, krijgen we te horen dat we maar 1 tas per persoon mogen inchecken: Nieuwe regels van British Airways per 13 februari. Nou daar sta je dan met je 4 tassen om in te checken: 2 backpacks, de rugtas die als handbagage was bedoeld en 1 koffertje met medicijnen, verbandmiddelen, etc. voor ons zelf en het vrijwilligersproject. Nou toen werden we een beetje pissig. We hadden echt zo iets van: “Je check de boel maar in. Deze regels bestonden nog niet dat wij de tickets kochten, dus we vliegen mooi onder de oude condities. Anders had ik wel met een andere maatschappij gevlogen”. En ik zei er achter aan: “Dit wordt dus nooit meer met British Airways vliegen”. Nou gelukkig was hij soepel en werd de hele boel ingechecked. Inmiddels waren we dus wel een uur verder.
Nou toen richting de gate. Wordt jezelf en de handbagage uitvoerig gecontroleerd. Je doorzichtige plastic tasje met toiletspulletjes moet je eruit halen en laten zien. Labtop helemaal uit de tas en die gaat afzonderlijk door de scanner, want misschien zit er wel een bom in. Je wordt gefouilleerd.
Dat we in het vliegtuig naar Londen zaten vielen we alle twee direct in slaap. Wat waren we moe. Ik had dezelfde dag tot half vier ‘s ochtends de tassen in zitten pakken. Ik kan nou eenmaal niet slapen, als niet alles voor elkaar is. Om half 12 gingen we die ochtend richting vliegveld.

In Londen aangekomen werden we weer op alles dubbel gechecked. Overal lange wachtrijen. Het vliegen wordt door al die beveiligingsacties echt een stuk minder leuk. Een paar van die klojo-terroristen verstieren het mooi voor de hele wereld. En wat een geld het allemaal kost die extra maatregelen.

14 maart
Tijdens de vlucht naar Zuid-Afrika hebben we 1 filmpje gekeken en daarna vielen we ook weer als een blok in slaap. Ik heb de hele vlucht goed geslapen. Dus op zich wel handig doodmoe het vliegtuig instappen, dan gaat je reis lekker snel. Het is trouwens 11 uur vliegen vanaf Londen (en Amsterdam).

In Johannesburg aangekomen, ging alles lekker vlot. Wat een contrast met London. We moesten alleen even wachten bij de immigratiedienst. Dat we daar doorheen waren, liepen we naar de bagageband en daar kwam gelijk Marco’s tas al voorbij. De andere tassen kwamen er ook vlot achteraan.

• 17 Maart 2007 - 14:20

Sander:

Hoi marcootje

Nou een goed begin van de vakantie is het halve werk he! Maar jullie zijn der en dat is het belangrijkste! jullie zullen daar ieder geval beter weer hebben als hier in Nederland want hier is helemaal niks aan zwaar bewolkt en volgende week weer koud en veel regen! Dus jullie hebben het goed gedaan om daar heen tegaan! Nou tot het volgende verhaal!

Groet sander(tje)

• 17 Maart 2007 - 15:03

Avi:

laPtop!!!

• 17 Maart 2007 - 16:03

Petra:

Ik heb jullie gevonden hoor, we maakte ons al ongerust. mama kwam gister ook al vragen of ik al wat gehoord had.Veel plezier met jullie nieuwe auto. Kan ik hier ook wel gebruiken om over de prut berg te rijden.dikke kus van je zus.

• 18 Maart 2007 - 11:36

Anja:

Leuke verhalen om te lezen. Geniet van jullie mooie reis. Veel liefs Anja.

• 18 Maart 2007 - 16:17

Marian:

Beste,

Wat gezellig om dit allemaal te lezen, leuke foto van jullie. Even iets anders. Ik ben aan het lezen in een boekje over Bergen op Zoom, lees ik net dat in 1621 drossaard Gosuin van Stralen names de prins van Oranje de stad opnieuw in bezit neemt,leuk die geschiedenis van de van Stralens. Geniet van jullie reis enneh maak tevens ook geschiedenis.

Toi Toi uit BOZ

• 19 Maart 2007 - 00:50

Esther:

Hoe herkenbaar...........reorganisatie van flesjes uit de handbagage in je grote tas, dan de rest nog in een klein zakje. Maar goed nu kan het genieten beginnen!!!

• 19 Maart 2007 - 21:05

Diny Kiewiet:

Hoi lieve Maaike,
    Wat fijn dat jullie er zijn en dat je het hebt laten weten dat jullie zijn aangekomen.
    Wat een toestand hoe jullie reis is verlopen.
    Van harte wensen we jullie een hele goede voortzetting van dit avontuur.
    Leuk die foto van jullie.
    Lieve groeten en tot het volgende avontuur.
    Kus Jan en Diny.

Marco

Rondreis door het zuiden van Afrika. We starten in Johannesburg met het kopen van een 4x4. Vervolgens drie weken met onze ouders van Johannesburg tot Kaapstad. Hierna gaan we richting het noorden. In Tanzania gaan we proberen ons 4 tot 6 weken vrijwilligerswerk te regelen. Hierna gaan we weer terug naar beneden en op 12 september vliegen we vanaf Kaapstad terug naar Amsterdam. Dit is in vogelvlucht een schema van onze reis. Mocht je meer informatie willen plaats je reactie en we reageren vanzelf weer terug!!

Actief sinds 20 Dec. 2006